Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

4,2 (6 röster)

Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det finns inget härligare än att vakna av doften av nybakat, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Aloo paratha

  • Ingredienser

  • 6 dl chapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • Fyllning

  • 100 g kokt potatis
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 1 tsk chili, kan uteslutas
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk spiskummin, mald
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk mangopulver, torkat, kan uteslutas
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • chutney, valfri
  • pickles

Gör så här

Potatisparatha
Potatisparatha

LÄS VIDARE