Enkel efterrätt på pizzadeg och nutella
Enkel italiensk dessert på nolltid
Friterad, gyllene pizzadeg som doppas i nutella. Hur gott låter inte det?
Här visar pizzabagaren Davide Di Bella hur snabbt du gör den italienska desserten ”Starita”.
– Jätteenkelt!, säger han i klippet.
Har du lite pizzadeg över? Då bara måste du testa den här typiska napolitanska desserten.
Allt som behövs är pizzadeg, socker och nutella eller annan smält choklad.
– Ta degen som blivit över, knåda ut och fritera. Det är väldigt enkelt, säger pizzabagaren Davide Di Bella.
I klippet visar han, tillsammans med krögaren Gustav Öhnfeldt från Meno male i Stockholm, exakt hur det går till.
Friterad pizzadeg med nutella
Ingredienser
- rapsolja, eller annan frityrolja
- 1 sats pizzadeg
- strösocker
- nutella
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza





10 min
Pizzabagaren: Så väljer du bästa pizzaosten
Smarta knepet för att göra spunnet socker
Fluffig chokladmousse på nolltid
Så gör du pannkakor med chokladgömma
De sju värsta förolämpningarna mot italiensk mat
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag
Maten som ökar dina chanser att ”få till det”
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Enkla knepen för färsk snabbmat
Så lagar du gourmetmat på stormkök
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Så fermenterar du grönsaker

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”
Här finns världens godaste mat
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Fredrik Nylén: I mitt yrke är det jul året om
De har gått vidare i Sveriges mästerkock 2022

Vad vill du tugga på 2022?

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver
1 h 10 min