Kebabtallrik med tahinimajonnäs
Kebabtallrik med tahinimajonnäs

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

2,6 (201 röster)

Veganskt kebabkött med en föredömligt kort ingredienslista finns numera i kyldisken, men det går också bra med falafel. Mycket grönt och en kebabsås så god att man gärna slickar skålen till ska det vara. Har du tur hittar du turkiska pickles och libanesisk vildgurka, om inte kan du ta cornichoner eller lite citron.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Kebabtallrik med tahinimajonnäs

  • Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g blomkålsris, se tipset ovan
  • 1 tsk gurkmeja
  • 100 g grönkål, hackad
  • 3 msk russin, eller
  • 500 g granatäpplekärnor, tinade
  • 275 g kebabkött, kylt veganskt eller falafel
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 3 msk tahini
  • olivolja
  • salt och peppar
  • bröd
  • ajvar och pickles, till servering

Gör så här

Tips:

  • Blomkålsris kan man numera köpa färdigt, men det är enkelt att göra själv. Jag brukar skära blomkålen fint med kniv, då blir det ett ris med lite större korn, eller så mixar jag blomkålsbuketter och en skvätt kallt vatten i en matberedare.
  • Med pommes frites eller sötpotatisfries istället för blomkålsris blir det en mer traditionell kebabtallrik.

LÄS VIDARE