Lökpaj.
Foto: Tina Axelsson
Lökpaj.

Sparrings lökpaj

3,8 (6 röster)

Lök kan man alltid lita på. Den här lökpajen är ett jättebra rätt när man vill laga billigt och gott. Bred gärna ett lager gräddfil på den gräddade pajen och toppa med finhackad rödlök. En sallad är förstås gott till.

Recept ur Karolina Sparrings kokbok ”Veckan före löning” (Norstedts).

Sparrings lökpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt, skuret i små tärningar
  • 3 msk vatten, kallt
  • 1 krm salt
  • Fyllning

  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 3 lökar, gula, skivade
  • 2 tsk timjan, torkad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 buljongtärning, grönsaks
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 lagerblad
  • salt och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 dl lagrad ost, grovriven

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK