Krämig torskgryta med bacon
Foto: Grenadine bokförlag
Krämig torskgryta med bacon

Lyxiga grytan till helgens middag

4,3 (7 röster)

Torsk recept

Bjud på en riktigt krämig torskgryta med bacon. Till den här rätten passar det allra bäst med en gjutjärnsgryta. Och vill du få hela kokboksupplevelsen ska du som sagt laga maten med Louise Hoffsten i öronen; Louise Hoffsten med Only the Dead Fish Follow the Stream. Det är låten som kokboksförfattaren och matbloggaren Frederik Zäll lyssnar på när han lagar just den här torskrätten. I boken Lyxlagat – Grytboken (Grenadine bokförlag) har han samlat festliga recept som lagas i lergrytor, tagine, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor.

Krämig torskgryta med bacon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 gul lök
  • 200 g potatis
  • 200 g morot
  • 2 selleristjälk
  • 1 lagerblad
  • 2 dl majskorn, frysta
  • 4 skivor bacon
  • 1 skvätt rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE