Här är kändisen som flest vill ha till julbordet

Är din drömgäst med på listan?

Publicerad 2021-12-03

Åtta procent av svenskarna vill bjuda hem Bali på julbord.

Julvärden Tareq Taylor toppar årets lista över kändisar svenskar helst bjuder in till julbordet. Förra årets etta Anders Tegnell tappar i popularitet – och halkar ner till nionde plats.

Här är hela listan.

Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in till ditt julbord?

Den frågan ställde bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen till cirka 1500 svenskar.

Drömgästen visade sig vara den populära kocken Tareq Taylor, med tio procent av rösterna. Kanske inte så konstigt, då han både är aktuell som årets julvärd på SVT och är med i flera stora tv-program, kommenterar Jimmy Sandell, Livsmedelsföretagens kommunikationschef i ett pressmeddelande.

– Då är det lite mer överraskande att Stefan Löfven och Hanif Bali tar plats två och tre, säger han.

Nio procent vill bjuda före detta statsminister Stefan Löfven på köttbullar och sill. Åtta procent föredrar riksdagsledamoten Hanif Bali vid bordet.

– Det har ju utan att överdriva varit ett väldigt politiskt år och båda är på väg ut. Så man kanske tänker sig att Stefan och Hanif lagom till ris à la Maltan bjuder på en och annan smaskig historia från maktens korridorer.

Tareq Taylor

Agnes Wold nykomling

En nykomling på årets topplista är Agnes Wold, överläkare och professor i bakteriologi. Med fem procent av rösterna tar Wold fjärdeplatsen före psykiatrikern Anders Hansen som får fyra procent och därmed behåller sin femteplats från 2020.

Förra årets favoritgäst Anders Tegnell halkar ner till en niondeplats, medan förra årets trea Carina Bergfeldt hamnar på plats tio.

Kändisarna vi helst vill äta julbord med

  1. Tareq Taylor 10%
  2. Stefan Löfven 9%
  3. Hanif Bali 8%
  4. Agnes Wold 5%
  5. Anders Hansen 4%
  6. Zlatan Ibrahimovic 4%
  7. Jonas Gardell 4%
  8. David Sundin 4%
  9. Anders Tegnell 4%
  10. Carina Bergfeldt 3%

 

Yngre väljer Stefan Löfven

När det kommer till populäraste julbordsgästen i respektive åldersgrupp så visar det sig att yngre i åldern 18–35 väljer Stefan Löfven. I alla andra ålderskategorier är det Tareq som är drömgästen.

LÄS VIDARE