Stekt torskrygg med sojasmör
En perfekt stekt torskrygg passar utmärkt som lyxig huvudrätt i en trerättersmeny. Här serveras den med blomkålskräm och brynt ingefära- och sojasmör. Recept ur Mattias Larssons bok ”Lättlagade helgmenyer”.
Stekt torskrygg med blomkålskräm och brynt ingefära- och sojasmör
Citruslök
- 1 gul lök
- 0.75 dl pressad citronsaft
- 0.5 dl strösocker
Blomkålskräm
- 350 g blomkål, utan blast
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
Brynt ingefära- och sojasmör
- 125 g smör
- 2 msk ingefära, finhackad
- 2 msk japansk soja
- 4 bitar torskrygg, á 170 g, eller odlad hälleflundra
- smör
Topping
- 2 salladslökar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Kinesiska nyåret – fira med en härlig hot pot
Tre läckra recept på fyllda knyten
Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås





1 h 10 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Potatismos med brynt smör





30 min
Majrova med brynt smör





40 min
Lättbakad hallongrottkladdkaka
30 min
Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple





30 min
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör





1 h
Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag
Knepet med färsen för den bästa hamburgaren





45 min
Stekt fläsk med persiljesås






Sill med asiatiska smaker





20 min
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
Sojagravad lax – enkelt och gott





15 min
Så steker du extra god kyckling





30 min
Stekt fläsk med löksås





20 min
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Chatt om julgodis med Cecilia H Larsson





45 min
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Stekt inlagd strömming med senapskräm





20 min