Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Stekt torskrygg med sojasmör

Av Mattias Larsson

(53)

Vad tycker du?

Stekt torskrygg med sojasmör

En perfekt stekt torskrygg passar utmärkt som lyxig huvudrätt i en trerättersmeny. Här serveras den med blomkålskräm och brynt ingefära- och sojasmör. Recept ur Mattias Larssons bok ”Lättlagade helgmenyer”.

Stekt torskrygg med goda tillbehör.

Ingredienser

Citruslök

  • 1 Gul lök
  • 0,75 dlPressad citronsaft
  • 0,5 dlströsocker

Blomkålskräm

  • 350 gBlomkål, utan blast
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Brynt ingefära- och sojasmör

  • 125 gSmör
  • 2 mskingefära, finhackad
  • 2 mskJapansk soja
  • 4 bitartorskrygg, á 170 g, eller odlad hälleflundra
  • smör

Topping

  • 2 Salladslökar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt torskrygg med sojasmör

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept