Muffinssemlor - för dig som vägrar välja

Av: 

Babs Drougge

Muffinssemla – muffin och semla i ett!
Muffinssemla – muffin och semla i ett!

Bakrecept

Muffinssemla – muffin och semla i ett, slipp dilemmat och kombinera två läckra bakverk till en. Gör det enklare att välja bakverk till söndagsfikat.

Muffinssemlor

Portioner: 12 stycken Tid: 30 min

Ingredienser:

Bullar:

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1½ dl kvarg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor

Fyllning

  • ½ dl mjölk
  • 75 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Så gör du Muffinssemlor:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
  3. Vispa smör och socker poröst.
  4. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Rör ner det och kvarg i smeten.
  6. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.
  7. Skär av ett lock på varje muffins. Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.
  8. Fyll muffinsen med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins.
  9. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Publisert:

LÄS VIDARE

Fettisdagen – 7 saker värda att veta om semlor

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Semlor

Recept

MER OM GODARE

Nutellasemla – gottegrisens favorit

Saffranssemla med lingongrädde

Mormor Margits midsommartårta

Festligare fika med ljuvliga cupcakes

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Korvsemla - till lunch och fika

Madeleinekakor

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Bullfest! Kardemumma, choklad och sprinklebuns

Så många ton grädde och mandelmassa äter vi i dag

Allt du vill veta om semlor

Johanna Westmans bästa baktips

Baka semlor: Så här gör du

Så fixar du snabbaste superfikan

Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

Tareq Taylor: ”Det ska vara grädde i hela ansiktet”

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons

Veganska goda pannkakor med fluffig vispgrädde

Omelettmuffins på rester

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Så smakar världens största semla – på 300 kilo