Ris à la malta
Ris à la malta – bjud på den klassiska juldesserten toppad med apelsinfiléer, hackad mandel och granatäppelkärnor.
Ris à la malta
Ingredienser
- 2 dl grötris
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 l mjölk
- vispgrädde
- 0.5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Servera med
- apelsinklyftor, filéeade
- granatäppelkärnor
- hackad mandel
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Chokladmousse – snabbt, sött och gott





2 h 30 min
Saffranspannacotta med pepparkaka





30 min
Pannacotta med lingongelé och rosmarin





2 h 40 min
Rulltårta – pistage och vit choklad





1 h
Chokladtarte med tre smaker





3 h
Linn Utbults godaste desserter
Rispuffstårta med choklad och punsch





1 min
Fikon med ricotta och honung





5 min
Gino – en klassisk dessert





20 min
Dadelbollar med choklad och kokos





1 h 10 min
Crème brûlée – billiga lyxdesserten





1 h
Kanelbulleäppelpaj





1 h 10 min
Krabbelurer – små fluffiga plättkakor





15 min
Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt





15 min
Veganska semlor – fluffiga och goda





1 h 45 min
Glassbomb med chokladtopping





40 min
Hallon- och lakritspannacotta





40 min
Rabarberkompott – snabbt och gott





15 min
Ananas libre





5 min
Lingonpannacotta





1 h
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag





1 h
Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo





25 min
En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad





25 min