Vacker och fräsch ris à la malta.
Vacker och fräsch ris à la malta.

Ris à la malta

4,1 (8 röster)

Julen 2020

Ris à la malta – så gör du Niklas Ekstedts ris à la malta. Rätten serveras med fördel tillsammans med en god sylt eller citrussallad.

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Ris à la malta

  • Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 apelsin, eventuellt skalet

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Jul 2018: Julfirande genom tiderna

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Julmat

Niklas Ekstedt (kock)

Recept

Julgodis

Efterrätt

MER OM GODARE

Senap och maltsill

15 min

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Godaste julköttbullarna – så gör du

25 min

”Världens bästa Janssons frestelse”

1 h 15 min

Godaste saffranspannkakan

45 min

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

45 min

Gin och tonic med enbär och lingon

5 min

Så gör du vegansk ”sill”

1 h

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar

Brända mandlar – snabbt och enkelt

30 min

Veganskt godis – kola och bountybitar

Så väljer du rätt ost till julbordet

Så enkelt gör du egen marsipan

25 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Brödernas makalösa pepparkaksbygge

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Mandelmusslor – nötigt goda

1 h

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker

1 h 45 min

Rödkål – julens klassiska vegorätt

25 min

Senapsgriljerad rotselleri

2 h 20 min

Saffransrulltårta med lemon curd

30 min

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h