Ris à la Malta
Ris à la Malta

Ris à la malta

4,1 (8 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Ris à la malta – bjud på den klassiska juldesserten toppad med apelsinfiléer, hackad mandel och granatäppelkärnor.

Ris à la malta

  • Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Servera med

  • apelsinklyftor, filéeade
  • granatäppelkärnor
  • hackad mandel

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så lyckas du med hemgjord knäck

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Julmat

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Chokladmousse – snabbt, sött och gott

2 h 30 min

Saffranspannacotta med pepparkaka

30 min

Pannacotta med lingongelé och rosmarin

2 h 40 min

Rulltårta – pistage och vit choklad

1 h

Chokladtarte med tre smaker

3 h

Linn Utbults godaste desserter

Rispuffstårta med choklad och punsch

1 min

Fikon med ricotta och honung

5 min

Gino – en klassisk dessert

20 min

Dadelbollar med choklad och kokos

1 h 10 min

Crème brûlée – billiga lyxdesserten

1 h

Kanelbulleäppelpaj

1 h 10 min

Krabbelurer – små fluffiga plättkakor

15 min

Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt

15 min

Veganska semlor – fluffiga och goda

1 h 45 min

Glassbomb med chokladtopping

40 min

Hallon- och lakritspannacotta

40 min

Rabarberkompott – snabbt och gott

15 min

Ananas libre

5 min

Lingonpannacotta

1 h

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Lingon, vaniljglass och kolasås – en underbar kombo

25 min

En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad

25 min