Citron- och marängpaj
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

4 (61 röster)

Recept

Citron- och marängpaj – den syrliga citronkrämen är så god tillsammans med krispigt pajskal och söt maräng. Gör pajskal och citronkräm i förväg och marängen precis innan serveringen. Det är lite pyssel, men så värt det.

Tid tillkommer för citronkrämen att svalna 4 timmar eller över natten i kylskåp.

1 portion i receptet blir en paj med cirka 8 bitar.

Citron- och marängpaj

  • Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • Citronkräm

  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker, uppdelat på hälften
  • 100 g smör
  • Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

Pajer – till vardag, fest & kafferep

Eriksson, Kristina

Pajer – till vardag, fest & kafferep

179,00 kr

Läs mer

Till shoppen

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Recept

LÄS VIDARE

Banoffee paj – recept på god bananpaj

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept