Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Kyckling i sötsur sås

Av Lise Finckenhagen

(20)

Vad tycker du?

Kyckling i sötsur sås

Prova wok-klassikern kyckling i sötsur sås! Strö gärna över rostade sesamfrön, knaperstekt vitlök eller hackad koriander vid servering. Här har vi använt squash, morötter, salladslök och vattenkastanjer men det går bra att byta mot dina favoriter.

Kyckling i sötsur sås

Ingredienser

  • 600 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
  • 2 mskSoja
  • 1 mskmajsstärkelse
  • 0,25 tskBakpulver, kan utelämnas
  • 1 tskolja, kan utelämnas
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, finriven eller finhackad
  • 1 röd chili
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 Lök
  • 0,25 ananas
  • 150 gsockerärter
  • Olja, neutral, till stekning
  • ris, kokt, till servering

Sås

  • 0,75 dlKetchup
  • 0,5 dlVinäger 7 %
  • 3 mskSocker
  • 0,5 dlananasjuice
  • 0,5 dlKycklingfond, utspädd, eller vatten
  • Soja
  • 1 mskmajsstärkelse

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling i sötsur sås

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept