Adana kebab – turkiskt lammfärsspett
Ayla Canpunars recept med rödkålssallad
Glöm gatuköks-kebaben. Adana kebab är en matigare, fräschare och smakrikare kebab från staden Adana i Turkiet.
– Jag väljer en lammfärs med extra mycket fett, det kommer göra den otroligt saftig och god, säger Ayla Canpunar.
Grillade kebabspett på turkiskt vis
Ingredienser
- 800 g lammfärs, med hög fetthalt
- 1 st lök, gul
- 2 spetspaprikor
- 3 vitlöksklyftor
- 1 knippe persilja
- 1.5 msk chiliflakes
- 1 msk paprikapulver
- salt och peppar
Silverlök med sumak & persilja
- 2 silverlökar
- 1 knippe persilja, liten
- 3 tsk sumak
Turkisk rödkålssallad
- 0.5 rödkålshuvud
- 1 citron, saften
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
Servera med
- libabröd , eller orientaliskt tunnbröd
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Chatta med Ayla Canpunar

Välkommen till tv-kanalen Godare
Amida – populär kolgrill i Stockholm
Häng med Ayla i köket





1 h
Makalösa nachobrickan – med läckra tillbehör





1 h 10 min
Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost





2 h
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Se våra mest gillade recept
Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki





50 min
Citronpannkakor med mascarponekräm





30 min
Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd





1 h 10 min
Piña colada pannkakor





30 min
Marinerade lammkotletter med ratatouille





1 h
Aylas goda dipp med avokado
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Därför är kebabpizzan svenskarnas favorit
Det här är svenskarnas favoritkebab
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Fish tacos med asiatiska smaker





45 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab





30 min

Så steker du den perfekta oxfilén





40 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
