Saffranspannkaka
Den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till. Om det mot förmodan blir något kvar är den supergod att äta dagen efter också, tipsar kocken Niklas Ekstedt.
Portionerna är beräknade på bufféstorlek.
Så gör du en god saffranspannkaka
Ingredienser
- 1 kg grötris, färdigkokt
- 0.5 g saffran
- 1 tsk vaniljpulver
- 0.5 dl strösocker
- 0.25 tsk salt
- vispgrädde
- 3 ägg
- 30 g mandelspån
- lättvispad grädde, till servering
- sylt, till servering
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Så tar du vara på resterna – goda recept
Kockens bästa recept med hjortron
Rekordår för hjortron – "aldrig sett på maken"
Fixa bästa våffelsmeten





30 min
”En näve blåbär kan ge mycket glädje”
Skördetider – här är bären vi vill frossa i
Hjortronchutney med äpple och kryddpeppar





Frasiga nudelvåfflor





10 min
Niklas Ekstedts bästa tips till julbordet
Julens klassiker à la Niklas Ekstedt
Här är Blossas glöggsmaker genom åren
Aifur – vikingamat i Gamla stan
Ostkaka – gott och enkelt recept med keso





1 h 10 min
Pontus, 38, samlar på årliga Blossaglöggen
Äggstra gott – Tove tipsar om sina äggfavoriter
Aloha Blossa 2019 – det här är årets smak
Mauri återskapar glassarna vi minns
Risgrynspudding – så lyckas du





35 min
Colcannon – riktig comfort food





30 min
Så gör du perfekt hovmästarsås





15 min
Bifteki – läckra grekiska färsbiffar





30 min
Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord
Grönsakssoppa – god, billig och värmande





40 min
Så gör du vegansk ”sill”





1 h