Ett extra frasigt pajskal som du fyller med rödbetor och fetaost eller din vad du har hemma.

Rödbetspaj på kikärtor, fetaost och rosmarin

4,1 (15 röster)

Rödbetspaj på kikärtor, fetaost och rosmarin är den perfekta höstpajen. Ett frasigt pajskal på kikärter och havregryn är enkelt att mixa ihop. Fyll som här med rödbetor och fetaost eller gör din egen variant, tänk ekologiskt och använd råvaror efter säsong.

  • Ingredienser

  • 1 förpackning kokta kikärter, 380 g, avrunnen vikt ca 230 g
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • olivolja, till formen
  • Fyllning

  • 400 g röd-, gul-, och polkabetor, blandade
  • 50 g grönkålsblad, skurna
  • 3 dl turkisk yogurt (10 %)
  • 3 ägg
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex cheddar)
  • 2 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 100 g fetaost
  • 1 rödlök, skalad och klyftad

Gör så här