Semlor i långpanna

Foto: Victoria Willén

Semlor i långpanna – många och goda

4,7 (20 röster)

Bakrecept

Semlor i långpanna – ska du bjuda många på semlor är det perfekt att baka i långpanna. Här är matbloggaren Victoria Willéns bästa recept.

Victoria Willén med matbloggen Victorias provkök bjuder på sitt bästa recept på semlor i långpanna. Victoria tipsar om att dela degen i två och göra vanliga semlor av ena halvan och i långpanna med den andra halvan, då är en plåt med måtten 35x25 centimeter lagom. Gör du hela satsen passar en stor långpanna eller plåt. När du delar kan du antigen göra en massa minisemlor eller lite färre men stora.

Semlor i långpanna

  • Ingredienser

  • Bulldeg

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk kardemumma, malen
  • 5 dl mjölk, 3%
  • 2 ägg
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • Topping

  • st mandelmassa, se nedan
  • vispad grädde
  • g florsocker
  • Mandelmassa

  • 1 äggvita
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Skär ända ner till botten.

Foto: Victoria Willén

Färdiggräddade.

Foto: Victoria Willén

LÄS VIDARE

Semla - Recept på en klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Semlor

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

”Tips, kunskap och orimligt god mat”