Semlor i långpanna – många och goda

Av Godare

(26)

Vad tycker du?

Semlor i långpanna – många och goda

Semlor i långpanna – ska du bjuda många på semlor är det perfekt att baka i långpanna. Här är semlan traditionsenligt fylld med mandelmassa och vispad grädde. Här är matbloggaren Victoria Willéns bästa recept.

Semlor i långpanna

Ingredienser

Bulldeg

  • 50 gJäst
  • 100 gSmör
  • 0,5 tskKardemumma, malen
  • 5 dlmjölk, 3%
  • 2 ägg
  • 1,25 dlströsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 12 dlVetemjöl

Topping

  • Mandelmassa, se nedan
  • vispad grädde
  • florsocker

Mandelmassa

  • 1 äggvita
  • 2 dlMandelmjöl
  • 2 dlflorsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Semlor i långpanna – många och goda