Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

Foto: David Back

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

3,7 (52 röster)

Matsmarta onsdag

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Kost omsorg i Kalmar står för den här krämiga kycklingsoppan. Soppan ger ett klimatavtryck på 0,6 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.

Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

  • Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 2 msk smör
  • 170 g rotfrukter, strimlade
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 170 g paprika, röd och grön, strimlad
  • 125 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning, höns
  • 1 msk maizena
  • färska örter, persilja och basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl crème fraiche

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Kycklingrecept

Soppa

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Tänk om, tänk nytt

Ta vara på skalen av rotfrukterna och gör egna chips.

20 min

Kanderade apelsin eller grapefruktskal

2 h