Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Av: 

Nina Kindbro

Stuvade makaroner, kalops och ostkaka. Klassiska rätter att älska.

Foto: Svensk mat, Thinkstock

Middagstips

Husmanskost – barndomens rätter väcker minnen till liv. Mormors kåldolmar, skolans kalops eller ljummen ostkaka med hallonsylt. Här är tio klassiska recept.

Kåldolmar – kål och färs i perfekt kombo

Kåldolmar

Foto: TT
Till shoppen

Dillstuvad potatis – så gott till lax

Dillstuvad potatis med lax.

Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sjömansbiff – allt i ett gryta

Fläsklägg med rotmos – när du har tid för långkok

Kroppkakor – med brynt smör och lingon

Till shoppen

Stuvade makaroner med falukorv – barnsligt gott

Klassisk kalops – mustig och god gryta

En klassisk kalops är alltid gott.

Foto: Thinkstock
Till shoppen

Ärtsoppa – gudamaten serverar vi gärna på torsdagar

Ärtsoppa med bogfläsk

Foto: Ärtsoppa var August Strindbergs favoriträtt och han kallade den för "gudamat".

Köttfärslimpa – baconlindad och kryddig

Foto: Svensk mat

Ostkaka – gott och enkelt recept med keso

Foto: Thinkstock
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Husmanskost

Huvudrätter

Recept

MER OM GODARE

Laga middag med max fem ingredienser

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Gyoza med het dippsås

1 h