Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney
Frasiga potatisbullar med grön chutney – vi som älskar potatis har självklart de här krispiga potatisbullarna som en av våra favoriter.
– Det här är ett toppensätt att använda gårdagens kokta potatis på, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.
Ingredienser
Grön chutney
- 2 dlkoriander, färsk
- 2 dlmynta, färsk
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 2 chilifrukter , gröna, finhackade, eller efter smak
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 Lime, saften
- 0,5 tskSpiskummin
- 0,5 tskSalt
- 1 dlVatten, eller mer
Potatisbullar
- 400 gmjölig potatis, kokad
- 1 Chilifrukt, grön, finhackad
- 2 tskingefära, finhackad
- 0,5 dlKikärtsmjöl
- 0,5 tskChilipulver
- 0,5 tskSpiskummin
- 0,5 tskGurkmeja
- 0,5 tskmangopulver, kan uteslutas
- 0,5 tskSalt
- neutral olja, att steka i
Servering
- 1,5 dlyoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- grön chutney
- chilipulver
- granatäppelkärnor
- färsk koriander