Vegansk pannbiff med lök
Biffar, löksås och potatis – väldigt enkel och klassisk husmanskost. Kanske lite pressgurka. Inget krångel, men galet gott.
– Tricket här är att göra ganska stora biffar, så de förblir saftiga i mitten och att använda betydligt mer lök än vad du tror ska gå åt, tipsar matkreatören Gustav Johansson.
Ingredienser
Biffar
- 1 Gul lök
- 2 tskkryddpeppar
- 2 tskLjus Sojasås
- 1 mskgrönsaksfond, mörk
- 2 tskDijonsenap
- 1 mskRapsolja
- Salt, efter smak
- svartpeppar, rikligt efter smak
Löksås
- 3 gula lökar, stora
- 3 dlhavregrädde
- 1 mskLjus Sojasås
- 1,5 mskgrönsaksfond, eller svampfond
- 2 tskTorkad timjan
- 2 tskDijonsenap
- 1 tsksocker
- Rapsolja, att steka i
- Salt, efter smak
- svartpeppar, rikligt, efter smak
Tillbehör
- pressgurka
- Potatis
- rårörda lingon