Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Grilla kött, fisk och grönt

Uppdaterad 2022-05-05 | Publicerad 2021-04-09

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Entrecote, laxfilé, palsternacka och kryddor. Allt går att grilla med rätt recept och lite inspiration.

Grilla på riktigt

Alla kan grilla! Lär dig enkla tips och trix och ta komando över din egen grill. Lär dig få kontroll över de olika temperaturerna, glöden och sätt en härligt rökig smak på råvarorna. I denna bok lär Per Ehrlund ut grillandets konst. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och hans bok kommer bjuda på många aha-upplevelser.

Grilla grönt

Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. En grillad grönsak kan vara en matig och läcker huvudingrediens eller ett tillbehör, den kan utgöra basen i en underbar röra eller soppa med en doft av grillat, eller skillnaden mellan god och otroligt god Baba ganouj – möjligheterna är närmast oändliga. I den här boken får du mer än 80 recept på allt från snabbt halstrade primörer till indirekt grillade rotfrukter, bakade pajer och matiga gratänger, efterrätter, röror och tilltugg. Allt tillagat på grillen. Här finns något för alla – nybörjaren och grillveteranen – samlat i den enda grillboken du behöver i sommar.


Fredagskockens bästa grilltillbehör

En bra råvara räcker långt i sig själv – men det som verkligen tar grillkvällen till nya höjder är allt det goda runtomkring. Allt det som gör smakupplevelsen och njutningen så mycket större: grilltillbehören. Här hittar du mängder av spännande recept på marinader, rubs, örtoljor och glaze som ger gudomlig smak och låter dig variera köttet, kycklingen eller fisken. Här finns också fantastiska aromsmör, krämiga såser, mumsiga röror, picklade grönsaker, bästa grillbröden och inte mindre än tio varianter på pesto. För att inte tala om alla härligt matiga sallader – både sådana med grillat grönt som du lagar tillsammans med annat på grillen, och sådana som du kan förbereda i god tid innan i köket. Slösa med tillbehören och duka upp en hel grillbuffé av ljuvliga smaker!


Morberg grillar

"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta? P.S. Jag har lagt till några nya recept också, Salade de Bouef och en grillad lax med chèvre." Så beskriver Per Morberg sin egen kokbok, fullmatad med recept och inspiration för en härlig grillsommar.


Pizza - Grädda, grilla, njut

Kokboksförfattaren och matskribenten Lena Söderström tar sig här an en riktig matklassiker och visar med stor inspiration och steg för steg hur man gör världens bästa pizza hemma i sitt eget kök (eller grill). Först ett urval krispigt goda pizzadegar och flera smarta snabbalternativ när man är sugen på pizza, men inte känner att man har tid att vänta på en deg som jäser. Sedan de bästa hemlagade tomatsåserna med olika kryddningar – från klassisk tomatsås till putanesca- och enchiladasås – och de perfekta pestoalternativen. Slutligen en veritabel buffé av toppingar och tillbehör att kröna sin pizza med. Här finns recept på riktiga pizzaklassiker – margherita, mafioso, bianca, quattro stagioni – och moderna alternativ med oväntade smakkombinationer och spännande påläggsförslag. Perfekt för att laga till en riktigt smaskig pizza på grillen i sommar.


Extra-tips: Tareq Taylors kyckling

Tareq Taylor slår ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Tareq Taylor delar med sig av sina kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.


MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Smarta köksprylar: 3 bra tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillprylar: Så blir grillningen roligare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Allt du behöver till klassiska fredagsmyset

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Höstmat: Kokböcker med goda grytor och långkok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga mat som proffsen med en sous vide

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baktillbehören du behöver till kanelbullens dag

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Snygga ölglas: Bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grytor och kastruller – bra tips till köket

Tareq Taylors godaste grytor

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Proffsiga köksprylarna till hemmakocken

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Allt du behöver ha till hemmabaren

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga asiatiskt: Köksprylarna du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Välkommen till tv-kanalen Godare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och pengar – satsa på matlådan

Druvorna att ha koll på hösten 2021