Coq au vin med smak av timjan, rött vin och pärllökar.
Coq au vin med smak av timjan, rött vin och pärllökar.

Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

3,9 (48 röster)

Coq au vin är en härlig klassiker där kycklingen får spela huvudrollen med all sin smak och sitt goda kött.
– Välj ett bra rött vin till grytan, som bourgogne eller pinot noir. Det ska inte vara alltför mjäkigt, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.

  • Tips! Den som är glutenintolerant hoppar över vetemjölet och reder såsen med maizena.

Coq au vin med smak av timjan och rött vin

  • Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 3 blekselleristjälkar
  • 12 pärllökar
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 0.5 dl olivolja, till stekning
  • 1 msk smör , till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 flaska rött vin
  • 1 paket bacon, à 140 g
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk färsk timjan, eller
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • Till servering

  • hackad persilja
  • potatismos

Gör så här

LÄS VIDARE