Jultips

presenteras av

Mattias Larssons bästa silltips till jul

”Fredagskocken” svarade på läsarnas sillfrågor

Av: 

Elisa Amorelli

MAT & DRYCK

Sill är ett måste på julbordet och allra godast blir den om du gör den själv.

Men hur smaksätter man den bäst och är det något man absolut inte ska använda? Hur gör man klassisk julsill – och trendiga varianter?

Mattias ”Fredagskocken” Larsson svarade på läsarnas frågor.

Mattias Larsson chattade med Aftonbladets läsare.

Foto: David Back/ Fredrik Streiffert

Julsill. Senapssill. Sill med fänkål och dill. Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär. Ginsill. Löksill. Hovmästarsill. Vegosill. Nubbesill. Snabbsill. Äppelsill. Pepparrotssill. Currysill...

Ja, ni hör ju – valmöjligheterna är oändliga när det kommer till den omtyckta lilla fisken.

Att lägga in sill själv är inte alls svårt, vare sig det är en mer krämig eller en klar variant.

Men exakt hur gör man? Och vilka smaker passar bäst ihop?

Sillproffset Mattias Larsson, även känd som fredagskocken, svarar i chatten nedan.

Fakta: Mattias Larsson

  • Mattias är kock och kokboksförfattare, aktuell med boken ”Lättlagade helgmenyer”.
  • Han har även ett eget mat-tvprogram ”Garanterat gott” tillsammans med sin fru, bakbloggaren Cecilia Hagerling Larsson där de bjuder på härlig matlagning hemma i köket på Rådmansö.
  • ”Garanterat gott” sänds på tv-kanalen Godare. Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Sillröra med 5-minuters-sill, prästost och dillfrön

Foto: Fredrik Streiffert
Publisert:

LÄS VIDARE

Sill med fänkål och dill

ÄMNEN I ARTIKELN

Jultips

Sill | Mat & Dryck

Julmat

MER OM GODARE

Smaksätt med fänkål och dill - en superkombo!

1 h 10 min

Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten

Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker