Bakad blomkål med gräddiga nässlor

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Bakad blomkål med gräddiga nässlor

Det här är gourmetvego när den är som bäst. Lägg den bakade blomkålen på gräddkokta nässlor och garnera med ljumma lökblad, ost och dill.

Recept ur ”Vegetariska menyer för livsnjutare” av Jennie Benjaminsson.

Bakad blomkål

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 150 gSmör
  • Salt och svartpeppar

Gräddkokta nässlor

  • 1 lbrännässlor, tätt packade
  • 2 Schalottenlök
  • 25 gSmör
  • 4 gvispgrädde
  • 3 dlGrönsaksbuljong
  • 2 krmMuskotnöt, nyriven
  • Salt och svartpeppar

Dillpicklad rödlök

  • 2 rödlök
  • 1 dlÄttiksprit 12%
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlVatten
  • 2 mskDillfrö

Garnering

  • 50 gvällagrad hårdost, utan löpe
  • färsk dill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakad blomkål med gräddiga nässlor