Ugnsbakad fetaost med pasta och tomater
Pastan med en sås av ugnsbakad feta och tomater som också kallas ”Tik tok-pasta” har blivit viral på sociala medier. Och det är inte så konstigt. Enkel att göra och riktigt god förtjänar den sin uppmärksamhet. Vi har provlagat den men också gjort en magiskt god variant med mascarpone.
Ingredienser
- 200 gFetaost
- 300 gcocktailtomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskolivolja
- bladpersilja , hackad, gärna basilika också
- 1 mskoregano, timjan och rosmarin
- svartpeppar
- 4 portionerPasta
- Riven parmesanost
- Salt
Recept 2: Pasta med en twist
- 400 gkrossade tomater
- 1 Lök, gul, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 0,5 dlbladpersilja , hackad
- 0,5 krmchiliflakes
- 1 tskSambal oelek, eller efter smak
- 300 gMascarpone
- svartpeppar
- 1 dlRiven ost
- Riven parmesanost