Så tänder du grillen: 7 bästa tipsen

Smarta och effektiva metoder

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet / TT NYHETSBYRÅN

Kommersiell text (läs mer här)

Att få till den perfekta glöden kan vara både svårt och tidskrävande, så kom ihåg att tända grillen minst en halvtimme innan du vill börja grilla.

Här hittar du de 7 mest effektiva tändarna inför årets grillning.

Per Ehrlund, grillexpert.

Tändvätska? Nej tack! Alla experter avråder från att använda tändvätska på grillen, till och med att hålla det borta från allt som rör mat och andra livsmedel. Dels är det inte bra för miljön, men sedan kan det faktiskt ge smak till det du grillar.

– Vissa menar att det är det som ”smakar grill”, men det stämmer inte. Så skippa tändvätskan och kör på säkra kort istället, säger Per Ehrlund, grillexpert och rutinerad grillinstruktör med många fina utmärkelser.

Här nedan får du några bra tips på grilltändare.

Skorstenständare

Foto: Lodge Cast Iron

Tänd kolgrillen med en smart så kallad skorstenständare. Häll i briketter, tänd och låt det brinna. När de fått fin glöd häller du ut alltihop i grillen, låter värmen öka ett tag och sedan är det dags att börja grilla. Det går snabbt, blir ett jämnt resultat och du slipper all rök och jobbigt os.

Laddar ...

Tändpåsar

Foto: Granngården

Tändpåsar är ett smart hjälpmedel för enkel och säker tändning av grillen eller öppna spisen. Förpackningen innehåller en tunna fylld med 100 tändpåsar samt 400 extra påsar att fylla på med vid behov. Påsarna brinner i alla väder, då de är paketerade i 100 % giftfri brännbar folie. Alla tändpåsarna brinner lika bra, ingen avdunstning vid öppnande av burken, enkel att hantera, luktfri, kladdar inte och är lätt att ta med sig. Ingen explosionsrisk utan helt enkelt ett mycket smidigt sätt att hantera upptändningen på.

Köp tändpåsar hos Granngården här.


Elektrisk tändare

Foto: Looft

Med Looft Lighter I tänder du grillen eller brasan snabbt, säkert och miljövänligt. Den startar din grill på 60 sekunder med enbart varmluft och funkar lika bra på kol, briketter och ved. Med Looft Lighter behöver du aldrig använda giftig tändvätska igen. Smart och praktiskt hela sommaren.

Laddar ...

Tändkuber

Foto: Bagaren och Kocken

Miljövänliga tändkuber som gör det enkelt att tända kol och briketter så att grillen är klar att använda inom kort. 48 st.

Köp hos Bagaren och Kocken här.


Weber-tändare

Foto: Garden Store

Påfyllningsbar tändare där du kan justera lågan efter situation. Den är utrustad med bra grepp och barnspärr och hjälper dig att tända både ljus och tändkuber på ett säkert sätt inför grillningen.

Köp den hos Garden Store här.


Kolgrillsfläkt

Foto: Bagaren och Kocken

Med denna smarta kolgrillsfläkt kan du på ett enkelt sätt hålla glöden vid liv genom att veva igång en stark luftström. Du slipper helt enkelt blåsa eller vifta igång den medan du håller på att grilla.

Köp den hos Bagaren och Kocken här.

Glöm inte kol och briketter!

Foto: Granngården

Granngårdens grillkol ger en snabb upptändning och en härlig smak av kolgrillat. Granngårdens grillbriketter ger en jämn och ren glödbädd med lång brinntid. Både kol och briketter är FSC-märkta och DNV-certifierade, vilket är kvalitetscertifiering med marknadens högst ställda krav gällande grillkol och briketter.

Köp kol och briketter hos Granngården.


Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE