Sarma – färsfyllda kåldolmar

Av Godare

(48)

Vad tycker du?

Sarma – färsfyllda kåldolmar

Sarma serveras alltid vid serbiska högtider och är den mat Jovan Radomir förknippar starkast med släkt och vänner. En kraftfull maträtt med mycket karaktär. Gör en ordentlig sats, du kommer inte att ångra dig. Recept ur ”Mitt Balkan” av Jovan Radomir.

Sarma – kåldolmar av blad från surkålshuvud.

Ingredienser

  • 1 surkålshuvud
  • 1 Lök, gul
  • 500 gBlandfärs
  • 50 gRökt sidfläsk
  • 200 gRökt Bog
  • 1 dlris
  • 1 tskSalt
  • 1 tskSvartpeppar
  • 1 tskPaprikapulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sarma – färsfyllda kåldolmar

Ämnen