Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc  svartvinbärsgelé
Viltgryta med champinjoner, portabello vispgrädde oc svartvinbärsgelé

Viltgryta med svenska smaker

3,9 (48 röster)

Viltgryta med svenska smaker är en perfekt bjudrätt när mörkret sänker sig.
– Svenskt viltkött borde vi äta mer av, då har djuren levt på naturligt vis och ätit foder i våra svenska skogar, säger Tareq Taylors som skrivit boken ”Middag i en gryta”.

Viltgryta av hjort eller älg

  • Ingredienser

  • 1.2 kg fransyska, av hjort eller älg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 15 enbär, hela
  • 10 enbär, krossade
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 6 dl rött vin
  • 6 dl vatten
  • 6 svartrötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 4 portabellosvampar
  • 20 champinjoner
  • 2.5 dl vispgrädde, eller mer
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk gin
  • 1.5 tsk salt, cirka
  • 1 msk majsstärkelse, utrört i lika mycket vatten
  • 1 knippe bladpersilja, skuren
  • smör och olja, till stekning
  • Till servering

  • potatiskroketter, eller pressad potatis

Gör så här

LÄS VIDARE