Knedle – annorlunda dessert med plommon
Ayla Canpunars recept
Knedle är en favorit i Polen och Balkan. En riktigt god och annorlunda dessert gjord på potatis och mjöl, fyllda med söta plommon, socker och kanel. Servera varm eller kall med extra strösocker eller lättvispad grädde.
Knedle
Ingredienser
- 500 g potatis, kokt , mjölig
- 1 st ägg
- 1 msk rapsolja
- 2 dl vetemjöl
- 6 st plommon, urkärnade
Panering
- 20 g smör
- 2 dl ströbröd
- 3 msk strösocker
- 1.5 msk kanel, malen
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Fransk körsbärspudding





1 h
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Piña Colada-paj





50 min
Lekfull dessert gjord på gelégodis





30 min
Smarta knepet för att göra spunnet socker
Friterad pizzadeg med nutella
15 min
Så gör du enkelt festliga chokladskålar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär
Fluffig chokladmousse på nolltid
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Exotisk passionsglass





10 min
Doma – hemmakrog på stan
Bjud på söta och goda snittar av pannkakor





30 min
Glassbakelse med krispigt chokladskal





30 min
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Choklad- och hallonswiss





Enkel avokado- och mangoglass
Lättlagade chokladbollskakan





20 min