Vegetarisk gimbap

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Vegetarisk gimbap

Gimbap är koreanska risrullar med sjögräs runtom, precis som japanska sushirullar. ”Gim” betyder sjögräs och ”bap” betyder ris.

– Koreaner äter ofta gimbap som vi i Sverige äter mackor, det vill säga på språng, på picknick, på resande fot eller som en enkel lunch, säger Jennie Walldén.

Fyll sjögräsrullarna med ägg, gurka, kimchi och morötter.

Ingredienser

Ris

  • 4 dlris, koreanskt eller japanskt
  • 4,5 dlVatten
  • 1 tskSalt
  • 2 mskSesamolja

Fyllning

  • 6 ägg
  • Salt och svartpeppar
  • 2 lVatten
  • 200 gBladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tskSesamolja
  • 2 mskSoja, koreansk eller japansk
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 10 Noriark, sjögräsark till sushi
  • 4 dlkimchi
  • 2 mskSesamfrön
  • sesamolja, extra till pensling

Dippsås

  • 1 dlmajonnäs, gärna kewpie
  • 2 tskgochugaru

Utrustning

  • 1 sushimatta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk gimbap