Vegetarisk gimbap
Gimbap är koreanska risrullar med sjögräs runtom, precis som japanska sushirullar. ”Gim” betyder sjögräs och ”bap” betyder ris.
– Koreaner äter ofta gimbap som vi i Sverige äter mackor, det vill säga på språng, på picknick, på resande fot eller som en enkel lunch, säger Jennie Walldén.
Ingredienser
Ris
- 4 dlris, koreanskt eller japanskt
- 4,5 dlVatten
- 1 tskSalt
- 2 mskSesamolja
Fyllning
- 6 ägg
- Salt och svartpeppar
- 2 lVatten
- 200 gBladspenat
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tskSesamolja
- 2 mskSoja, koreansk eller japansk
- 0,5 gurka
- 1 morot
- 10 Noriark, sjögräsark till sushi
- 4 dlkimchi
- 2 mskSesamfrön
- sesamolja, extra till pensling
Dippsås
- 1 dlmajonnäs, gärna kewpie
- 2 tskgochugaru
Utrustning
- 1 sushimatta