Fruktkaka med konjak
En elegant fruktkaka skuren i tunna skivor är ett måste till afternoon tea. För oss hör fruktkaka julen till.
– Det är nog den godaste kaka jag ätit, skrev en dam till mig om detta recept, säger småkaksdrottningen Birgitta Rasmusson.
En portion motsvarar en kaka.
Receptet är hämtat från ”Birgittas bästa julkakor” av Birgitta Rasmusson.
Fruktkaka med konjak
Ingredienser
- 200 g smör
- 200 g socker
- 3 ägg
- 200 g vetemjöl, drygt 3 dl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g russin
- 50 g korinter
- 50 g suckat
- 50 g apelsinskal, syltat
- röda och gröna cocktailbär
- 50 g mandel
- 1 citron, rivet skal (saft av halva)
- 3 msk konjak
- smör, eller margarin (till formen)
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok
Babas – bärfyllda kransar





1 h
Fransk chokladtårta





1 h
Trådrullar med arrak- eller punschfyllning





30 min
Kalasgifflar med chokladfyllning





2 h
Catalaner med hallonsylt och glasyr





1 h 30 min
Knäckkakor med lingondipp





45 min
Carl Jan Granqvist bästa våffeltips på våffeldagen
Kryddiga julkakor med choklad





1 h 30 min
Mandelmusslor – nötigt goda





1 h
Saffransrulltårta med lemon curd





30 min
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Schackhjärtan – julens sötaste kakor





2 h
Fira chokladens dag 11 november
Kardemummabullar – bagarens favorit





”Jag är egentligen helt ointresserad av mat”
Smörgåstårta – perfekt bjudmat
Bullrecept för alla tillfällen
Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta





Lax- och räktårta





30 min
Champinjonpastej med nötter på smörrebröd





40 min
Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron





35 min
Smörrebröd med rökt lax





30 min
Rimbobullar – finbulle från förr




