Kryddig gryta med fisk och chorizo

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

4 personer

Det här behöver du:

300-400 g fiskkfilé (färsk eller fryst) sej eller hoki

3 chorizokorvar

0,5 l halverade cocktailtomater, gärna blandade röda och gula

1 gul lök, finhackad

2 morötter 

0,5 l färskpotatis

0,5 msk mald koriander

0,5 msk rosmarin

0,5 msk kanel

0,5 msk mald kummin

0,5 l vatten

1 tärning hönsbuljong

Gräddfil till servering

Så här gör du:

1. Skär morötter i mindre bitar. 

2. Fräs tomaterna, löken, morötterna, potatisen och alla kryddorna i lite smör och olja i cirka 5 minuter. 

3. Häll på vattnet och buljongtärningen. På med lock tills morötterna och potatisen känns mjuka. 

4. Skiva korven i 0,5 cm tunna skivor. 

5. Skär fisken i 3 x 3 cm stora kuber.

6. 10 minuter före servering, smaksätt grytan med salt och peppar. Lägg i fisken och korven, rör försiktigt. 

7. Servera i djupa tallrikar med en klick gräddfil på toppen.

Följ ämnen i artikeln