Kryddig gryta med fisk och chorizo
Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14
4 personer
Det här behöver du:
300-400 g fiskkfilé (färsk eller fryst) sej eller hoki
3 chorizokorvar
0,5 l halverade cocktailtomater, gärna blandade röda och gula
1 gul lök, finhackad
2 morötter
0,5 l färskpotatis
0,5 msk mald koriander
0,5 msk rosmarin
0,5 msk kanel
0,5 msk mald kummin
0,5 l vatten
1 tärning hönsbuljong
Gräddfil till servering
Så här gör du:
1. Skär morötter i mindre bitar.
2. Fräs tomaterna, löken, morötterna, potatisen och alla kryddorna i lite smör och olja i cirka 5 minuter.
3. Häll på vattnet och buljongtärningen. På med lock tills morötterna och potatisen känns mjuka.
4. Skiva korven i 0,5 cm tunna skivor.
5. Skär fisken i 3 x 3 cm stora kuber.
6. 10 minuter före servering, smaksätt grytan med salt och peppar. Lägg i fisken och korven, rör försiktigt.
7. Servera i djupa tallrikar med en klick gräddfil på toppen.