Teriyakisås på bara fyra ingredienser
”En riktig dundersås”
Kocken Filip Poon har alltid egengjord teriyakisås hemma i kylskåpet.
Här visar han hur du enkelt vispar ihop den – med bara fyra ingredienser.
– En riktig dundersås, säger han i klippet.
Teriyakisås är en söt japansk sojasås som är mycket god att ha som dippsås och smaksättare till det mesta. Som till krispig kycklingfié, i en fräsch nudelsallad med asiatiska smaker eller till lax och sötpotatismos.
Man kan också använda den till att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling.
Teriyakisås innehåller bara fyra huvudingredienser:
- Mirin (ett typ av risvin)
- Socker
- Sojasås, japansk
- Sake
– Sedan kan man absolut trixa till den och göra något speciellt med den. Ha i ingefära, salladslök eller chili om man känner för det, säger Filip Poon.
I klippet visar han hur du kokar upp ingredienserna för att få fram bästa smaken.
– Vill man ha tjocka upp den litegrann så kan man köra i lite maizena- och vattenmix, och reda den till lite tjockare sås, tipsa han.