Plommonsylt med kardemumma och kanel
Plommonsylt med kardemumma och kanel. Plommon är perfekt att göra sylt av. De går fort att plocka och har en fantastisk smak. Vill du har en slätare sylt kan du mosa plommonen på kastrullkanten.
1 portion i receptet blir cirka en liter sylt.
Plommonsylt med kardemumma och kanel
Ingredienser
- 1 kg plommon
- 1 kanelstång
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 dl vatten
- 7 dl socker
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Glöggnyheter 2020 – nu är de här
Så sätter du extra god smak på kaffet





5 min
Knedle – annorlunda dessert med plommon





40 min
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv





5 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär
Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka





30 min
Finska julstjärnor – klara på en kvart





15 min
Allt du behöver veta om det indiska köket
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Här är årets nya julgodis och snacks
Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa





1 h
Havtornssylt – snabblagat och syrligt gott





15 min
Lingonsylt – gott och enkelt att göra själv





30 min

Havrekakor med kardemumma





30 min
Björnbärssylt





30 min
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Syltad rödlök – snabbt och enkelt recept





10 min
Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel





10 min
Krispig kanelbulletoast som du gör i våffeljärn





5 min
Exotisk passionsglass





10 min
Kanel- och granatäpple margarita





10 min
Vintrig äppelmargarita





5 min
Lingon- och kardemummasill





10 min
Somaliska pannkakor med kardemumma





15 min