Hugo – bubblande frisk fläderdrink
Njut av en sprudlande och fräsch sommardrink med smak av fläder, mynta och citron. Serveras isande kall för riktigt heta dagar. Fungerar både med och utan alkohol.
”Hugodrinken är både söt, frisk, blommig och fräsch samtidigt med sin fläder och sina bubblor. Jag skulle matcha ihop den med en söt och syrlig rabarberpaj i filodeg eller någon annan lite lättare typ av deg”.
Ingredienser
- 4 clFlädersaft, koncentrerad
- 30 clväl kyld prosecco, cava eller annat mousserande vin, med eller utan alkohol
- 4 clPressad citronsaft
- myntablad
- isbitar
- citron, i skivor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sarah Lindstrand Mboge är sommelieren som vill flytta vinintresset från finrummen in till våra vardagsrum. Just nu utbildar hon sig till journalist vid Södertörns högskola. Sarah har jobbat på flera vinbarer både i Sverige och utomlands och syns nu i Godares ”Vinskola” där hon ger sina bästa råd för hur man dekanterar, lagrar – och väljer rätt rosé till sommarens grillkvällar. Sarah har dessutom full koll på restaurangscenen och tipsar gärna om stans bästa matpärlor.