Spenatgryta med tomat och citronvinägrett

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Spenatgryta med tomat och citronvinägrett

Gryta med spenat, tomat och citronvinägrett. Enkelt, gott och mättande.

Recept från boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Spenatgryta. Ringla droppar av citronvinägrett över alltihop och doppa sedan brödet i grytan.

Ingredienser

Spenatgryta

  • 6 dlSvarta linser, kokta
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 stTomat
  • 2 mskvalnötter
  • 1 mskolja
  • 1 tsktorkad oregano
  • 100 gspenat, fryst eller färsk

Citronvinägrett

  • 1 citron
  • 0,5 dlsolrosolja, eller rapsolja, neutral
  • 0,25 tskhavssalt
  • svartpeppar, från kvarn

Tillbehör

  • 8 skivordanskt rågbröd

Vegetarisk

  • 2 dlsvarta linser, tas bort
  • 2 dlMatyoghurt 8%, 10%, läggs till

Plus fisk

  • 2 dlsvarta linser, tas bort
  • 150 gvit fiskfilé, till exempel kolja, torsk eller sej läggs till
  • citronvinägrett, lägg till dubbel mängd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spenatgryta med tomat och citronvinägrett