Catalaner – söta och goda.
Catalaner – söta och goda.

Catalaner med hallonsylt och glasyr

3,9 (42 röster)

Bakrecept

Catalaner är äkta kondisklassiker som inte alls är svåra att baka själv. Med fyllning av mandelmassa och hallonsylt toppade med lite glasyr blir de snabbt en favorit till fikan. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns”.

Catalaner

  • Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl hallonsylt
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk mjölk

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Birgitta Rasmusson – kakdrottningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Birgitta Rasmusson

Bakning

MER OM GODARE

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Babas – bärfyllda kransar

1 h

Fransk chokladtårta

1 h

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

30 min

Kalasgifflar med chokladfyllning

2 h

Bullrecept för alla tillfällen

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Rimbobullar – finbulle från förr

Kardemummabullar – bagarens favorit

Slät vetebulle

1 h 20 min

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Hembakad hönökaka

45 min

Baka med äpplen – fem fantastiska recept

Kladdkakedammsugare

30 min

Bjud på gofika – 3 läckra godsaker

Kärleksmumssnittar

1 h

Bästa recepten till chokladbollens dag

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Spröda hjärtan fyllda med citronkräm

1 h

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Så många deciliter är en cup

Äppelcheesecake med tre goda smaker

1 h

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min

Rödavinbärsmuffins med choklad

30 min