Catalaner med hallonsylt och glasyr
Catalaner är äkta kondisklassiker som inte alls är svåra att baka själv. Med fyllning av mandelmassa och hallonsylt toppade med lite glasyr blir de snabbt en favorit till fikan. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns”.
Catalaner
Ingredienser
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 125 g smör
- 1 äggula
Fyllning
- 250 g mandelmassa
- 125 g smör
- 2 ägg
- 1 dl hallonsylt
Glasyr
- 1 dl florsocker
- 1 msk mjölk
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok
Babas – bärfyllda kransar





1 h
Fransk chokladtårta





1 h
Trådrullar med arrak- eller punschfyllning





30 min
Kalasgifflar med chokladfyllning





2 h
Bullrecept för alla tillfällen
Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta





Rimbobullar – finbulle från förr





Kardemummabullar – bagarens favorit





Slät vetebulle





1 h 20 min
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Hembakad hönökaka





45 min
Baka med äpplen – fem fantastiska recept
Kladdkakedammsugare





30 min
Bjud på gofika – 3 läckra godsaker
Kärleksmumssnittar





1 h
Bästa recepten till chokladbollens dag
Chokladpudding – så blir den supergod





20 min
Spröda hjärtan fyllda med citronkräm





1 h
Filmjölkslimpa med solroskärnor





1 h 45 min
Så många deciliter är en cup
Äppelcheesecake med tre goda smaker





1 h
Grytbröd – lättbakat och gott





3 h 30 min
Rödavinbärsmuffins med choklad





30 min