Catalaner med hallonsylt och glasyr

Av Godare

(46)

Vad tycker du?

Catalaner med hallonsylt och glasyr

Catalaner är äkta kondisklassiker som inte alls är svåra att baka själv. Med fyllning av mandelmassa och hallonsylt toppade med lite glasyr blir de snabbt en favorit till fikan. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns”.

Catalaner – söta och goda.

Ingredienser

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 0,5 dlSocker
  • 125 gsmör
  • 1 Äggula

Fyllning

  • 250 gMandelmassa
  • 125 gsmör
  • 2 ägg
  • 1 dlHallonsylt

Glasyr

  • 1 dlFlorsocker
  • 1 mskmjölk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Catalaner med hallonsylt och glasyr

Ämnen