Knäck – så blir den helt perfekt

3,5 (219 röster)

Recept

Knäck – för hård, för rinnig, ja knäck är inte lätt att få så där perfekt, knäckig. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa knäckkokartips.

Knäck recept

  • Ingredienser

  • 0.5 dl sötmandel
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • vispgrädde
  • 1 klick smör, liten
  • 1 knivsudd salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Julgodis

Jul

MER OM GODARE

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Lakritsknäck med sötsalt salmiaksmak

30 min

CHATT: Så gör du bästa julfikat

Läsarna chattade om julgodis med Fredrik Nylén

Vegansk kola med pepparkakssmak

45 min

Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse

1 h

Årets kock-vinnarens favoritgodis

20 min

Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel

10 min

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Mozartkulor – enkla och lyxiga

30 min

Nyttig frukostpaj med blåbär

50 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Mörka mintkyssar

30 min

Glubbel – bubblig juldrink

5 min

Glutenfria pepparkaksbollar

20 min

Bananpannkakor med blåbär och kvarg

10 min

Blåbärsgröt med chiapudding

15 min

Espressomartini – härlig kaffcocktail

10 min

Macka med hummus, ägg och grönsaker

10 min

Frukostsmoothie med avokado

10 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Nudelsallad med asiatiska smaker

45 min

Ostpaj – enkelt och gott

1 h