Ingredienser
Hollandaisesås
- 300 gsmör
- 1 dlVitt vin, torrt
- 0,5 dlVitvinsvinäger
- 3 mskschalottenlök, finhackad
- 8 vitpepparkorn, krossade
- 3 äggulor
- Salt
- citronsaft
Pocherade ägg
- 4 ägg
- 1 lVatten
- 4 mskVinäger 7 %, ev. vitvinsvinäger
- 1 tskSalt
Till servering
- 4 brödskivor, brioche rostade, alternativt baguette
- 4 skivorkokt skinka
- 200 gspenat
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
- Salt och peppar
- gräslök
- chiliflakes
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept