Choklad- och kolatårta

4,5 (2 röster)

Här är en riktig läckerbit till tårta. Chokladbotten med sötsalt hasselnötskola toppade med en len ganache.
I klippet visar Godare-profilen Cecilia Hagerling Larsson hur du gör den goda tårtan.

Chokladtårta med hasselnötskola

  • Chokladbotten

  • 150 smör
  • 180 g muscovadosocker, ljust, löst packat 1 dl = 60 g
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1.75 dl kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 3 ägg, små
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Hasselnötskola

  • 100 g smör
  • 200 g grädde
  • 250 g strösocker
  • 140 g ljus sirap
  • 2 dl hasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
  • 2 krm salt, eller efter smak
  • Ganache

  • 185 g mörk choklad, 55%
  • 2.25 dl vispgrädde
  • 35 g flytande honung
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 krm salt
  • Dekorera med

  • oxalis
  • krispkulor

Gör så här

Bjud på chokladtårta med hasselnötskola.
Bjud på chokladtårta med hasselnötskola.

LÄS VIDARE