Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

4,5 (2 röster)

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous. De inlagda citronerna ska stå och gotta till sig i 4 veckor innna de används i den här läckra lammrätten.
Recept av Markiz Tainton.

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

  • Inlagda citroner

  • 6 citroner
  • 3 msk flingsalt
  • 2 kanelstänger, små
  • 3 lagerblad
  • vatten, kokande
  • olivolja
  • Lammlägg

  • 2 lammlägg, stora. eller dubbelt så många små
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 tomater, stora, rivna.
  • 1 lagerblad
  • 1 inlagd citron, finhackad
  • 1 knippe koriander, färsk
  • 2 burkar kikärtor, à 480 g, utan vätska.
  • 200 g gröna oliver, urkärnade
  • Kryddblandning

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk ingefära, mald
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • cayennepeppar, eller chiliflakes efter smak.
  • 1 tsk salt
  • Marockansk couscous

  • 5.5 dl couscous
  • 40 g smör , i tärningar
  • 3 dl vatten

Gör så här

Mustig gryta med lammlägg och kikärter.