Sockriga saffransbullar

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Sockriga saffransbullar

Saffransdeg kan ofta ta lite tid och efter det kanske du inte orkar göra en massa olika varianter. Då kan du göra som Helena Lyth och bara göra runda bullar, en genväg i julbaket enligt henne

– Efter att bullarna varit i ugnen – det är då magin sker! Doppa i smör och sockra, säger Helena Lyth.

1 portion är 24 bullar

Receptet är ur boken ”Julprassel och decembermys”.

Sockriga saffransbullar är givna vid julbaket.

Ingredienser

Saffransdeg

  • 50 gJäst
  • 5 dlmjölk
  • 1 gsaffran
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 tskSalt
  • 900 gVetemjöl
  • 150 gsmör, rumsvarmt

Sockertopping

  • 1 stÄgg
  • 1 tskVatten
  • 100 gsmör
  • 2 dlströsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sockriga saffransbullar