Vegetarisk wok med härliga smaker. Foto: Ulrika EkblomVegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg
Phad hmi helung ce
Här bjuds det på en smarrig vegowok med svamp, ägg och knapriga grönsaker.
– I Thailand bor en del kineser som har tagit med sig traditionen att äta vegetariskt under en månad varje år, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.
Recept ur hennes bok ”Thai! På 30 minuter”.
- En timme tillkommer tillagningstiden för svampen att ligga i blöt.
- Tips! Vill du göra rätten strikt vegetarisk så tar du bort äggen och använder en vegetariskt ostronsås.
Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg
Ingredienser
- 30 g shiitakesvamp, torkad
- 3 ägg
- 400 g kinesiska nudlar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 morötter, stora, finstrimlade i 5 cm långa strimlor
- 400 g spetskål, finstrimlad
- 100 g salladslök, 5 cm långa bitar
- 3 msk ostronsås
- 2 msk svampsoja, "mushroom soy sauce"
- 1 msk sesamolja
- 1 msk strösocker
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 kruka koriander, hackad
- 5 msk rapsolja
- 1 krm salt
Chaiyasaeng, Wichudaporn
Thai på 30 minuter
229,00 kr
Läs mer
