Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg

Här bjuds det på en smarrig vegowok med svamp, ägg och knapriga grönsaker.

– I Thailand bor en del kineser som har tagit med sig traditionen att äta vegetariskt under en månad varje år, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Vegetarisk wok med härliga smaker.

Ingredienser

  • 30 gshiitakesvamp, torkad
  • 3 ägg
  • 400 gkinesiska nudlar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 Morötter, stora, finstrimlade i 5 cm långa strimlor
  • 400 gspetskål, finstrimlad
  • 100 gSalladslök, 5 cm långa bitar
  • 3 mskOstronsås
  • 2 msksvampsoja, "mushroom soy sauce"
  • 1 mskSesamolja
  • 1 mskströsocker
  • 2 krmsvartpeppar
  • 0,5 krukakoriander, hackad
  • 5 mskRapsolja
  • 1 krmSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg