”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver
”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

4 (1 röst)

Ta hand om överblivet bröd och laga något gott. en ”Painpizza” till exempel.
– Det heter ju egentligen panpizza eftersom man gräddar pizzan i en panna, men just detta recept har en deg på bland annat överblivet, torrt bröd som mixats till mjöl. (Pain = bröd på franska.), säger Paul Svensson.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

Tid tillkommer för degen att jäsa.

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

  • deg

  • 20 g jäst
  • 4.5 dl vatten
  • 10 dl vetemjöl
  • 2.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja, + extra till stekpannan
  • 300 g torrt, ljust bröd
  • 3 dl vatten
  • Topping

  • 3 fänkål, med dill
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 300 g ricotta
  • 1.75 dl svarta oliver, urkärnade
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

LÄS VIDARE