Kanelkaka med äpplen
Kanelkaka med äpplen

Kanelkaka med äpplen

3,9 (197 röster)

Bakrecept

Kanelkaka med äpplen – muskot och kanel ger härligt kryddig smak åt den här mjuka kakan. Läckra äppelbitar gör den saftig och god.

Kanelkaka med äpplen

  • Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel, mald
  • 0.5 tsk muskot, mald
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vegetabilisk olja, t ex majsolja
  • 1.25 dl matlagningsyoghurt
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 ägg, rumstempererade
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 äpplen
  • florsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Äppelkladdkaka – med vit choklad

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Äpplen

MER OM GODARE

Galette med äpplen

1 h 20 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Äppelkaka med frosting

1 h

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Så tar du vara på resterna – goda recept

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Kalljästa rödbetsfrallor

1 h 15 min

Stekpannebröd – stompa

20 min

Formfranska

1 h 45 min

Baka bröd med Fredrik Nylén

Så gör du söta mumier av brownies

30 min

Majsbröd – gott, mjukt och saftigt

30 min

Naanbröd – så bakar du de goda bröden

3 h 20 min

Pepparkaksbollar – friterade ljuvligheter

2 h

Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

2 h

Chokladmaränger – läckert söta och sega

1 h 30 min

Saffransfrallor – gula och doftande

1 h 10 min

Kolapaj med lingon

35 min

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Saffranskladdkaka

40 min

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Fransk chokladtårta

1 h