Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs
Nachosfest med tomatsalsa och chilimajonnäs som du äter direkt från ugnsplåten.
Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.
Ingredienser
- 8 dlbruna bönor, kokta
- 0,5 Gul lök
- 10 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 0,5 tsktorkad oregano
- 1 tskpaprikapulver
- 2 mskrödvinsvinäger
- 0,5 tskhavssalt
Majs- och tomatsalsa
- 0,5 tskkoriander, hel
- 2 tomater
- 1 dlmajskorn, frysta
- 4 mskpressad lime, färsk
- 2 mskolivolja
- 0,5 tskhavssalt
- svartpeppar, från kvarn
Chilimajonnäs
- 1 dlSojadryck, osötad utan kalcium
- 2 dlolja
- 1 tskSenap, stark
- 1 mskcitron, färskpressad
- 1 tskchilifrukt, finhackad
- 0,5 tskhavssalt
Tillbehör
- 2 dlvitt ris, långkornigt
- 150 gnachos, naturella
- 1 gul paprika
- 0,25 gurka
- 1 avokado
Vegetarisk
- 2 dlbruna bönor, tas bort och byts mot osten nedan
- 50 glagrad hårdost
Plus kyckling
- 4 dlbruna bönor, tas bort och byts mot kycklingen nedan
- 100 gKycklinglårfilé, med skinn
- 0,25 tskhavssalt