Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

Nachosfest med tomatsalsa och chilimajonnäs som du äter direkt från ugnsplåten.

Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Nacho grande! Servera med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs.

Ingredienser

  • 8 dlbruna bönor, kokta
  • 0,5 Gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0,5 tsktorkad oregano
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskhavssalt

Majs- och tomatsalsa

  • 0,5 tskkoriander, hel
  • 2 tomater
  • 1 dlmajskorn, frysta
  • 4 mskpressad lime, färsk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskhavssalt
  • svartpeppar, från kvarn

Chilimajonnäs

  • 1 dlSojadryck, osötad utan kalcium
  • 2 dlolja
  • 1 tskSenap, stark
  • 1 mskcitron, färskpressad
  • 1 tskchilifrukt, finhackad
  • 0,5 tskhavssalt

Tillbehör

  • 2 dlvitt ris, långkornigt
  • 150 gnachos, naturella
  • 1 gul paprika
  • 0,25 gurka
  • 1 avokado

Vegetarisk

  • 2 dlbruna bönor, tas bort och byts mot osten nedan
  • 50 glagrad hårdost

Plus kyckling

  • 4 dlbruna bönor, tas bort och byts mot kycklingen nedan
  • 100 gKycklinglårfilé, med skinn
  • 0,25 tskhavssalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs