Färspaj till många

Av Godare

(137)

Vad tycker du?

Färspaj till många

Ska du bjuda på något gott i sommar så är det här en matig och mättande paj som går bra att både variera och förbereda i god tid. Servera med vitlökssås och en fräsch sallad.

Recept av Linda Gradin.

Matig och mättande paj.

Ingredienser

Pajdeg

  • 1 dlkesella, 1 %
  • 150 gsmör, rumsvarrmt
  • 4 dlVetemjöl
  • 1 dlGrahamsmjöl

Fyllning

  • 2 morötter
  • 1 Purjolök
  • smör, till stekning
  • 800 gFärs, valfri (kött- eller vegofärs)
  • 0,5 dlTomatpuré
  • 2 tskkinesisk soja
  • 2 tskPaprikapulver
  • 1 tskCurry, eller malen gurkmeja
  • Salt och peppar
  • Strösocker
  • 300 gFetaost

Äggstanning

  • 5 ägg
  • 5 dlLättcreme fraiche, 15 %
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmSvartpeppar

Garnering

  • färsk timjan

Vitlökssås

  • 5 dlturkisk yoghurt, eller crème fraiche, gräddfil eller motsvarande)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 mskChilisås
  • 1 tskSalt
  • citronpeppar
  • italiensk salladskrydda

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Färspaj till många