Kycklingspett med krämig jordnötssås.
Foto: Marcus Lawett
Kycklingspett med krämig jordnötssås.

Satay med kycklingfärs à la Tareq Taylor

3,8 (25 röster)

Middagstips

Kyckling satay har de flesta provat någon gång och det är alltid lika gott. Med färs på spetten kan man få mer smak än med rent kött.
– Tack vare den lilla mängden äggvita blir färsspetten så fasta och fina att man faktiskt kan tro att det är helt kött. Här har jag blandat i vitlök och sesam som passar utmärkt till jordnötssåsen, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.

Satay med kycklingfärs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 äggvita
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 5 droppar sesamolja, eller efter smak
  • neutral olja, till pensling
  • Jordnötssås

  • 2 dl crunchy jordnötssmör, osötad
  • 4 dl kokosmjölk, av god kvalitet
  • 2 msk röd currypasta, drygt
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • färsk koriander, eventuellt
  • Till servering

  • färsk koriander, hackad
  • jordnötter, rostade

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE