Socca med bönsallad och pecorino

Av: 

Aftonbladet

Socca med bönsallad och pecorino

Socca med bönsallad och pecorino

Foto: Johan Kalén

Matsmarta onsdag

Tina Nordströms socca med bönsallad och pecorino fixar du snabbt och enkelt.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Socca med bönsallad och pecorino

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dll vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g brytbönor
  • 1 msk smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 salladslökar
  • 100 g pecorino
  • 150 g ricotta

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång

Cervera

Gör så här:

  1. Vispa ihop  kikärtsmjöl,  vatten, 3 msk olivolja och 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter.
  2. Dela 200 g brytbönor på längden, bryn dem i en panna i 1 msk smör och 1 msk olivolja. Salta och peppra.
  3. Skär 2 salladslökar i tunna skivor på snedden.
  4. Hyvla pecorino i flagor. Stek lite tjockare pannkakor i lite smör i en panna.
  5. Lägg upp på fyra tallrikar och fördela ricotta i klickar på pannkakorna. Toppa till sist medvbönor, salladslök och pecorino.
Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Klimatsmart mat

Tina Nordström

MER OM GODARE

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Så gör du påskbordet mer klimatsmart

45 min

Grah – bönsoppa från Balkan

50 min