Lantbröd på råg
Foto: Annelie Andersson
Lantbröd på råg

Lantbröd på råg

4 (82 röster)

Lantbröd på råg. Med en fördeg som får bubbla igång över natt blir brödet riktigt saftigt och gott. I flera dagar dessutom. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

Tid tillkommer med jäsning minst 12 timmar eller över natten. 1 portion i receptet blir två bröd.

Lantbröd på råg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Dag 1

  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 1.5 dl rågmjöl, 1 dl=60 g
  • Dag 2

  • 3.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 4 dl rågmjöl, à 55 g
  • 1 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka. à 60 g

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK