Lantbröd på råg
Lantbröd på råg

Lantbröd på råg

4 (167 röster)

Bakrecept

Lantbröd på råg. Med en fördeg som får bubbla igång över natt blir brödet riktigt saftigt och gott. I flera dagar dessutom. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

Tid tillkommer med jäsning minst 12 timmar eller över natten. 1 portion i receptet blir två bröd.

Lantbröd på råg

  • Dag 1

  • 25 g jäst
  • 1.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 1.5 dl rågmjöl, 1 dl=60 g
  • Dag 2

  • 3.5 dl vatten, ljummet, kring 30°
  • 4 dl rågmjöl, à 55 g
  • 1 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl, cirka. à 60 g

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

MER OM GODARE

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

1 h

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

10-minuters tårta

10 min

Schackrutor – så blir de snyggt rutiga

1 h

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka

35 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min